Media Gallery

media45

Helo Doktor (2021) | Kesihatan Jantung (Sun, Oct 3)

Topik: Kesihatan Jantung
Panel Jemputan:
1. Dr. Zul Hilmi Yaakob, Pakar Perunding Kardiologi Hospital Pakar KPJ Tawakkal KL.

2. Ebby Yus, Selebriti. Helo Doktor mengetengahkan pelbagai isu-isu kesihatan yang dihadapi oleh ibu bapa dalam membesarkan anak-anak mereka bersama pengacara baru Hawa Rizwana, Zaim Zaini, Anim Ezati, dan juga pengacara yang juga doktor pakar iaitu Dr.Rusni A. Ghani, & Dr. Muhammad Haniff Abdullah #HeloDoktor #HeloDoktor2021 Tonton episod penuh di:

http://www.tonton.com.my

Click to view Video

KPJ-NEW

Serangan jantung pada usia muda

“Serangan jantung berlaku apabila salur darah jantung (salur darah koronari) tersumbat dan berlaku secara tiba-tiba. Ia berlaku apabila lapisan lemak atau aterosklerosis plak di lapisan dalam salur darah koronari secara tiba-tiba pecah.”

“Antara simptom yang biasanya dialami pesakit serangan jantung adalah seperti sakit dada (rasa berat, ketat atau tertekan di bahagian tengah dada), sukar bernafas, lenguh tangan kiri, berpeluh, sakit ulu hati dan sakit tengkuk seperti rasa tercekik.” Dr Zul Hilmi Yaakob, Pakar Perunding Kardiologi, Hospital Pakar KPJ Tawakkal KL.

Click to view Article

fb4

Bersempena dengan Hari Jantung Sedunia

Bersempena dengan Hari Jantung Sedunia, jom kita dengarkan Fakta Serangan Jantung yang perlu anda tahu bersama Dr Zul Hilmi Yaakob, Pakar Perunding Kardiologi KPJ Tawakkal KL ❤️

Click to view Video

dokt

TV Al-Hijrah

Saksikan Dr Zul Hilmi Yaakob, Pakar Jantung, Hospital Pakar KPJ Tawakkal berbicara mengenai Rawatan Penyakit Jantung dalam program Assalamualaikum, TV Al-Hijrah.

Click to view Video

dokt2

Serangan Jantung di Usia 50-an bersama KPJ Tawakkal KL

Ikuti sesi khas Serangan Jantung di Usia 50-an bersama Dr. Zul Hilmi Yaakob dari KPJ Tawakkal KL. Sesi ini dibawakan oleh KWAP khusus untuk kakitangan dan pesara kerajaan Malaysia.

Click to view Video

metro

Sindrom patah hati

Kesedihan melampau, tekanan besar dalam hidup, disahkan kanser agresif mahupun kehilangan orang tersayang. Dari luaran, wanita mungkin nampak kuat berdepan situasi begini. Namun realitinya, ia boleh memberi kesan besar yang tidak terduga.

Kalau dulu, penyakit jantung kerap dikaitkan dengan lelaki. Banyak punca masalah jantung diberi penekanan termasuk pemakanan tidak seimbang, berat badan berlebihan, gaya hidup tidak sihat, faktor keturunan dan tabiat merokok.

Click to view Article

media33

Ramai orang muda sakit jantung

Banyak kes kematian mengejut disebabkan serangan jantung termasuk membabitkan figura terkenal, atlet, selebriti dan orang terdekat seolah-olah ia menjadi penyakit lazim.

Lebih mengejutkan, pemergian yang tidak disangka-sangka, ada yang mati ketika sedang tidur atau bersukan.

Click to view Article

media1

Mitos Ubat Hospital Punca Buah Pinggang Rosak

Malaysia Hari Ini merupakan sebuah rancangan bual bicara yang padat dengan pelbagai informasi menarik berkenaan hal ehwal semasa, kesihatan serta isu-isu viral untuk menjana pemikiran masyarakat. #MalaysiaHariIni #MHI Tonton episod penuh di : http://www.tonton.com.my

Click to view Video

media2

Ketahui Simptom Awal Serangan Jantung

Kematian bekas pemain bola sepak negara, Serbegeth Singh mengingatkan kita mengenai bahaya serangan jantung.

Click to view Video

media3

SERANGAN JANTUNG DI USIA MUDA?

SERANGAN JANTUNG DI USIA MUDA?
Bersama Dr Zul Hilmi Yaakob, Pakar Perunding Kardiologi, Hospital Pakar KPJ Tawakkal KL mengupas mengenai Serangan Jantung di Usia Muda di dalam program Assalamualaikum, TV Al-Hijrah.

Click to view Video

media344

Golongan muda perlu tahu tanda sakit jantung

Golongan muda perlu tahu tanda sakit jantung.
#AWANIByte 2020.

Click to view Video

Cardiology at KPJ Medical Conference 2022

Thanks KPJ for the opportunity to speak on this important topic in Cardiology at Kpj Medical Conference 2022 today.

Please make appointment now

WeCreativez WhatsApp Support
Our customer support team is here to answer your questions. Ask us anything!
? Hi, how can I help?